Hűsítő bodzás limonádé recept

Nagymamám csinálta még gyermekkoromban és emlékszem imádtuk. Mivel a szomszéd bodzája elkezdett átlógni hozzánk tavaly elkértem a receptet, elkészítettem és pont olyan lett a bodzás limonádém mint annak idején nagymamámé. Hozzávalók: 8 db tenyérnyi bodza virág 5 liter víz 600 g cukor 20 g citromsav vagy 1 csomag citrompótló 2 egész citrom Elkészítés: A vizet felforraljuk, majd hagyjuk kihülni Leszedünk 8 db tenyérnyi bodza virágot majd jól megmossuk (lehetőleg olyanokat válasszunk amelyek nem bogarasok, tetvesek vagy barnák) A hozzávalókat a kihült vízbe tesszük (a citromokat 6 darabra szoktam vágni) Majd…

Bővebben >>

Egyszerű cukkini fasírt recept

A cukkini fasírt egy laza salátával akár ebédként is megállja a helyét, de ez egy tipikusan olyan étel melyből bármely napszakban falatozhatunk akár futólag is mikor épp a konyhánkban járunk. A recept alján angol nyelvű videós instrukciókat is találsz egy évekkel ezelőtt indított (aztán néhány tucat recept-videó után annyiban is maradt) angol nyelvű YouTube csatornámról. Hozzávalók: 5 kis db cukkini 3 db burgonya 4 gerezd fokhagyma 2 db tojás só ízlés szerint bors ízlés szerint kb. 1 bögre finomliszt Elkészítés: A krumplit megpucoljuk majd a cukkinikkel együtt egy nagy lyukú reszelőn egy tésztaszűrőbe reszeljük,…

Bővebben >>

Húsvéti recept ajánló

A húsvéti ételekről van szó az emberek nagy többségének a sonka és a tojás ugrik be először. Nem véletlenül hiszen ezen ételek hosszú ideje elválaszthatatlan kellékei a húsvéti időszaknak. Egyszerű tojáskrém recept Amire szükség lesz hozzá: 6 db  tojás 1 kisebb fej lila hagyma 1/2 csokor snidling 5 ek joghurt 1 ek mustár 1 ek majonéz só bors Így készítsd el: A tojásokat főzd keményre (10-12 perc), majd pucold meg és reszeld egy tálba Vágd apróra a lilahagymát és a snidlinget majd add a tojáshoz Ezután mehet rá a joghurt valamint…

Bővebben >>

Rakott Bolognai recept

Imádom a tésztás ételeket, meg a sütőben sült dolgokat is így néhány éve gondoltam egyet és összekombináltam. Persze nem én találtam fel a spanyolviaszt de hangsúlyozom ez még azelőtt volt mielőtt az internetet elárasztotta a receptőrület… Hozzávalók: Fél kg darált hús 3 fej hagyma 2 üveg Bolognai szósz 🙂 Fél dl olaj 500 g csavart makaróni tészta (jó a fusilli is) 20 dkg sajt (trappista vagy edami) Só és bors ízlés szerint Kb 2 dl víz Elkészítés: Csináltam már úgy is hogy nem főztem meg előre a tésztát, úgy egy…

Bővebben >>

Betáraztál lisztből? Íme néhány recept hogy ne maradjon a nyakadon

A koronavírus-pánik következtében rengeteg embert elkapott a bevásárlási láz. A tartós élelmiszerek mellett elsősorban a liszt fogy a legjobban a boltok polcairól. Íme néhány recept arra az esetre ha betáraztál lisztből es feltett szándékod hogy el is használd: Pizza recept Hozzávalók: 40 dkg liszt 5 dkg élesztő 1 kávéskanál só 1 kávéskanál cukor 2 ek olaj víz Ez egy nagyon egyszerű pizzatészta recept, még futtatni sem kell az élesztőt. A hozzávalókat egy tálba tesszük és összedolgozzuk kb 2,5 dl langyos vízzel (fokozatosan öntsd hozzá). Lisztezett felületen nyújtsd ki (én speciál…

Bővebben >>

Ugye Te is szoktál töltött káposztát enni az ünnepek alatt? Íme egy alap recept

A magyar konyha egyik jellegzetes téli étele a töltött káposzta, vagy ahogy több alföldi településen is hívják szárma. Hagyományos karácsonyi fogás melyből egyszerre nagyobb mennyiséget szokás készíteni, így több napon át fogyasztható. Egyes feljegyzések szerint már az 1600-as években is része volt hazánk konyhájának. Jöjjön most egy alap töltött káposzta recept: Hozzávalók: 1kg darált hús 10dkg rizs 1-2 fej vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma 1 tk. só 1/2 tk. bors 2 tk. őrölt pirospaprika 1 fej savanyú káposzta (vagy 16 levél) 25 dkg füstölt hús vagy kolbász Elkészítés: A rizst megmossuk,…

Bővebben >>

Tészta krémes vargánya gombás szósszal recept

A vargánya nem olcsó mulatság de sokak szerint az erdő összes zamata megtalalható az ízében. Az alábbi receptet egy – a svájci hegyek közt fekvő – kicsi falucska egyik éttermében lestem el és fotóztam le. Az étlapon napi ajánlatként az alábbi néven szerepelt: Teigwaren mit frischen Steinpilzen a la creme Tészta krémes vargánya gombás szósszal Hozzávalók (2 adag): Egy jó marék vargánya csíkokra vágva 1 csipet Vegeta 1 evőkanál apróra vágott lilahagyma 1 dl tejszín 1 teáskanál aprított petrezselyem Bors ízlés szerint Ha a hozzávalók elő vannak készítve az egész…

Bővebben >>

3 szuper nyári koktél recept

A nyári forróságban nagyon jól tud esni egy finom koktél. Íme 3 egyszerű ám mégis nagyszerű alkoholos frissítő koktél recept. Paloma koktél 4 cl tequila 1 dl grapefruit lé 1 dl szóda folyékony édesítő ízlés szerint French 75 koktél 3 cl gin 2 dl pezsgő 1/4 citrom leve 4-5 citrom karika folyékony édesítő ízlés szerint Tom Collins 5 cl vodka 1,5 dl szóda fél citrom vagy lime leve

Bővebben >>

Unod már a cérnametéltet? Dobd fel kockalevesed!

Biztosan sokszor vagy Te is úgy ebben a rohanó világban hogy ha levesről van szó fogsz 2-3 leveskockát, forralás aztán mehet bele a tészta és pár perc múlva kész is. De ha meguntad a tésztát íme egy egyszerű trükk mellyel feldobhatod gyors levesed. Végy néhány szál újhagymát meg egy kis metélőhagymát. Az újhagymát vágd maximum 1 centis darabokra a metélőhagymát pedig aprítsd fel apróra. Mikor kész a leves tálaláskor dobj a tányérba egy marék újhagymát és a tetejét szórd meg metélőhagymával. Hozzávalók: 2-3 leveskocka 1-1,5 liter víz Só és bors…

Bővebben >>