Húsvéti recept ajánló

A húsvéti ételekről van szó az emberek nagy többségének a sonka és a tojás ugrik be először.

Nem véletlenül hiszen ezen ételek hosszú ideje elválaszthatatlan kellékei a húsvéti időszaknak.

Egyszerű tojáskrém recept

Amire szükség lesz hozzá:

  • 6 db  tojás
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 1/2 csokor snidling
  • 5 ek joghurt
  • 1 ek mustár
  • 1 ek majonéz
  • bors

Így készítsd el:

  1. A tojásokat főzd keményre (10-12 perc), majd pucold meg és reszeld egy tálba
  2. Vágd apróra a lilahagymát és a snidlinget majd add a tojáshoz
  3. Ezután mehet rá a joghurt valamint a mustár és a majonéz is
  4. Ízlés szerint só és bors hozzáadásával ízesítheted
  5. Pirítóssal találjuk


Sajtkrémes sonkatekercs recept

Hozzávalók:

  • 20 dkg vajkrém (márványsajtos vagy zöldfűszeres)
  • 10 dkg krémsajt (tejszínes)
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek majonéz
  • bors
  • 20 szelet csirkemellsonka

Elkészítés:

  1. Az összetevőket (a sonka kivételével 🙂) összekeverjük.
  2. A sonkaszeletek közepére teszünk belőle és felcsavarjuk (ha nagyon szépre szeretnénk csinálni használhatunk habzsákot is hozzá, mint a képen)


Akár húsvétkor is elkészíthető egyszerű ételek társoldalunk recepttárából:


Témába vág:

Lájkold az 👉 Otthon és kert magazint a
Facebookon hogy ne maradj le az új cikkekről
Vagy légy tagja 👉 Otthoni ötletbörze
csoportunknak és oszd meg tippjeidet másokkal

Kapcsolódó cikkek