Zsiráfborjú született a Veszprémi Állatkertben

Nőstény zsiráfborjúval bővült 4 tagúra a Veszprémi Állatkert Rothschild-zsiráfcsaládja. A zsiráfborjú múlt hét közepén jött a világra, az állatkert munkatársainak segítségével. Az állatkert legújabb lakója körülbelül 50 kilogrammos, magassága pedig 150 centi körül van. A kis zsiráf egyenlőre a zsiráfházban tölti napjait egészen addig még ki nem engedik a két hektáros Afrika-szavanna kifutóra.

Bővebben >>

4 év alatt 408 milliárd forintot költöttünk határvédelemre

Az Országos Rendőrfőkapitányság adatai szerint 2015 és 2019 között 408 milliárd forintot költött hazánk hatarvédelemre. Jó hír hogy az idei évre már jelentősen lecsökkentek a bevándorlás kezelésével kapcsolatos költségek, 2019-ben eddigi eddig mindössze 11,3 milliárd forintot kellet erre a célra fordítani. A csökkenő tendencia összefügg azzal hogy ebből a többszáz milliárdból jelentős összeg lett fordítva a felszerelések beszerzésére, a létszám fejlesztésére és a kerítés megépítésére. A kormány még 2017-ben kérte az Európai Bizottság elnökét fizessék ki határrendészeti költségeik felét, ám az EB már akkor nyomatekosította nem fognak fizetni a felhúzott…

Bővebben >>

1,7 millió ember tüntetett Hongkongban

Hongkong lakosságának egynegyede szakadó esőben és erős szélben vonult a utcára vasárnap. A 8 órás megatüntetés eredetileg az idő közben megszüntetett kiadatási törvény miatt került megrendezésre de azóta a a hongkongi rendőrség által is képviselt kínai stílusú elnyomás elleni mozgalommá nőtte ki magát A kormanyellenes tömeg – többek közt – a kormányzó lemondását is követelte. A lassan 3 hónapja tartó megmozdulásokban eddig 180 helyi rendőrt sebesítettek meg a tüntetők. A kínai hadsereg harci járműveket állított készenlétbe a szomszédos Sencsenbe az esetleges beavatkozás apropóján.

Bővebben >>

Lezártak egy strandot a Fülöp szigeteken

Egy fülöp szigeteki strand 100 méteres szakaszát zárták le egy ázsiai nő miatt. Egy videófelvételen jól látszik hogy a nő egy pelenkát ás el épp a homokba. Az információk szerint eddig még sem a nő sem a pelenka nem került elő, az illetékesek nagy erőkkel keresik mindkettőt. A strandot csak a vízminták bevizsgálása után nyithatjak meg újra a turistáknak. A helyi turisztikai miniszter megerősítette az esetet és elrendelte az úszási tilalmat a területen. 2018-ban több mint fél évre zárták be ugyanezt a strandot, akkor azért mert a helyi vendéglátó helyek…

Bővebben >>

Mike Tyson nagypályás füves lett

Az 53 éves boxlegenda egy podcast vendége volt melyben füvezési szokásai is szóba kerültek, meglepő dolgokat árult el. Tyson havi 40 ezer dollárt költ marihuánára! A beszélgetésben kérdeztek rá mégis mekkora összeget szív el havonta, erre rövid gondolkozás és fejszámolás után vágta rá a 40 ezret (ez átszámítva több mint 11,5 millió forint). Az ex-bokszolónak van egy 420 holdas marihuána ültetvénye Kalifornia államban ahol hamarosan egy kannabisz témájú parkot is szeretne létesíteni.

Bővebben >>

Hoppá! Nicki Minaj férjhez ment?

Bár hivatalosan eddig nem jelentette be de a rapper átirta Twitter profilján a nevét Mrs. Petty-re. https://t.co/sxHCSmBwN9 🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥 — Mrs. Petty (@NICKIMINAJ) August 16, 2019 Hogy miért olyan érdekes ez? Mivel vőlegényének neve Kenneth Petty és néhány napja jelentették be hogy 90 napon belül össze fognak házasodni. Elképzelhető hogy már egybe is keltek. Persze biztosra nem lehet venni a dolgot, lehet hogy csak rajongóit próbálja szoktatni új nevéhez.

Bővebben >>

Óriáskullancsok Németországban

Egyre több földrészről származó kullancsfajta bukkan fel Németországban. Az egyik legveszélyesebb az óriáskullancs mely számlájára írják a krími-kongói vérzéses láz elterjedését is. A kór mely nemcsak az emberekre hanem állatokra is veszélyes több mint 30 százalékos halálozási rátával rendelkezik. Valószínűleg a vándormadarak vihették be Németországba a kullancsokat. A csíkozott lábukról könnyű felismerni. Hazánkban és a környező országokban is egyre több fertőző kullancsfajtát találnak melyekkel az a baj hogy az enyhébb teleket egyre könnyebben vészelik át.

Bővebben >>

Angelina Jolie és Brad Pitt elmondták mi vezetett válásukhoz

A sztárpár 3 évvel ezelőtt vált el és mindezidáig nem nyilatkoztak az okokról ám most vége a hallgatásnak. Az elmúlt években rengeteg pletyka terjengett róluk némelyik szerint nagyon eldurvultak a dolgok a két színész közt ám ez korántsincs így. Brad Pitt azt mondta mikor összejött párjával akkor felhagyott legtöbb káros szenvedélyével az alkoholon kívül. Arról sajnos nem tudott lemondani. Azt nyilatkozta mindig is többet ivott mint kellett volna és ez kihatással volt a házasságukra is. Angelina Jolie magát okolja, azt mondja munkakapcsolatnak indult románcuk és nagyon jól működött. Szerette volna…

Bővebben >>

63 embert ölt meg az öngyilkos merénylő egy afgán esküvőn

Tömegmészárlásba torkollott egy esküvő Kabulban. Egy öngyilkos merénylő 63 embert ölt meg és több mint 180-at megsebesített. A Dubai City központban megtartott rendezvényre mintegy 1200 vendég volt hivatalos. Az áldozatok közt sok a nő és a gyerek. A merényletet eddig egyetlen terrorszervezet sem vállalta magára. A radikálisok egy Twitter üzenetben leszögezték hogy senkinek sincs joga nőket és gyerekeket megölni A tálibok pedig közleményben tagadták hogy bármi közük lenne az esethez és a történteket elítélték.

Bővebben >>