Programok és tűzijáték Gyömrőn augusztus 20-án

Idén is lesz augusztus 20-i megemlékezés és tűzijáték Gyömrőn. Az államalapítás ünnepén délelőtt 10-kor kezdődik az ünnepélyes megemlékezés a Hankó István Művészeti Központban. Az ünnepi beszédek után kerül sor az új kenyér megáldására. Az ünnepségen közreműködnek város vezetésén kívül a Gyömrő Színház tagjai is. Este 21 órakor kezdődik a hagyományos augusztus 20-i tűzijáték, melyet a Tófürdő partjáról lőnek majd fel és az egész városból látható lesz.

Bővebben >>

A 2019-es Vecsési Káposztafeszt programja

Igen sokszínű program várja idén a XIX. Vecsési Káposztafeszt látogatóit. A két napos rendezvényen kicsik és nagyok egyaránt találnak majd kedvükre való programot. A vetélkedők és gasztronómiai érdekességeken kívül a Becherovka színpadon számos érdekes előadást és koncertet láthatnak majd az érdeklődők. Lesz sláger party, gyerek koncertek, a második napot pedig Magna Cum Laude koncertje koronázza majd meg. Íme az idei Káposztafeszt program:

Bővebben >>

7. Kürtőskalács Fesztivál a Varosligetben

Idén ősszel immáron hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Kürtőskalács Fesztivál. Október 11. és 13. között 30 kürtőskalács-készítő standja várja az édesszájú érdeklődőket a Vajdahunyad vár mögött. A három napos rendezvényen a hagyományos kürtőskalácsok mellett igazi különlegességeket is megkóstolhat majd a nagyérdemű. Az esemény igazi családi promram lesz ugyanis a kicsiknek zenél majd a Kolompos zenekar, lesznek kvízversenyek, vetélkedők, mese és bábelőadások, a nagyobbaknak pénteken The Biebers, szombaton Péter Szabó Szilvia vasárnap pedig Tárkány Művek koncert.

Bővebben >>

Fővárosi Rapcirkusz a Budapest Parkban – KFC StreetFest

Újra a Budapest Parkban lesz látható a Fővárosi Rapcirkusz a KFC StreetFest ingyenes rendezvényén. A fellépők közt olyan neveket találunk mint Ganxsta Zolee és A Kartel, Essemm, a Punnany Massif MC’s, Busa Pista és az Animal Cannibals. A rendezvényre a Park weboldalán ingyenesen lehet regisztrálni. Pontos időpont: 2019 szeptember 8. 15:00 A KFC StreetFest délután 3-kor nyitja kapuit és a koncertek mellett rengeteg érdekes programmal és vetélkedővel várja a látogatókat. A merészebbek betekintést nyerhetnek a gyorsétteremlánc különböző munkaköreinek feladataiba is. Az esemény Facebook oldala itt érhető el.

Bővebben >>

II. Gyömrői Zenei Fesztivál program

Megérkezett a II. Gyömrői Zenei Fesztivál részletes programja! 2019. augusztus 18. Vasárnap 15:00 Domino Rock Band 16:30 Kódolatlan Álmok 19:30 Magna Cum Laude 22:00 Charlie 23:30 DJ Old Szapi 2019. augusztus 19. Hétfő 15:00 Újratervezés 16:30 JustNow 18:30 The Biebers 21:00 Horváth Tamás 22:30 DJ Dominique 0:00 DJ Old Szapi Mindkét nap Gasztrosétány, Kirakodóvásár és Vidámpark várja a fesztiválozókat. Emellett 15 és 19 óra közt gyerekprogramok szórakoztatják majd a kicsiket vasárnap és hétfőn is. A belépés a rendezvényre ingyenes. >>A fesztivál ideje alatti parkolásról ezen a linken tájékozódhatsz.<<

Bővebben >>

Minden fontos infó a budapesti augusztus 20.-i rendezvény sorozatról

Ha nem szeretnél lemaradni a nemzeti ünnep programjairól íme egy kis összefoglaló. Az augusztus 20-i rendezvénysorozat idén is 17-én kezdődik a Budai Várban. Augusztus 18-án a Várkert bazár előtt kerül megrendezésre a Magyar ízek utcája. A kilátogatok 3 napon át kóstolhatják meg a Kárpát-medence ízeit. Itt lesznek majd a koncertek is. Fellép többek közt a Beatrice, Deák Bill Gyula, a Csík zenekar és a Hooligans. Az augusztus 20-i programok a Kossuth téren kezdődnek ünnepélyes zászló felvonással, az ilyenkor szokásos tisztavatással és légi parádéval. Idén sem marad el a Szent István-bazilikában…

Bővebben >>

Idén 50 éves a Debreceni Virágkarnevál

A jubileumi karneválra rengeteg programmal készülnek a szervezők. A debreceni polgármester szerint “az összmagyar Kárpát-medencei összefogás és az európai kitekintés” karneválját rendezik meg idén, melyen minden eddiginél több – számszerint 18 – virágkocsi vonul majd fel. A Debreceni Virágkarnevált augusztus 14. és 21. közt rendezik meg idén és a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is lesz pótfelvonulás 21-én. Az idei virágkocsik az elmúlt fél évszázad legemlékezetesebb karneváli pillanatait eleveníti majd fel. A kompozíciókhoz a hazai virágokon kívül érkezik majd Hollandiából egymillió szál dália is. A nemzetközi hírű karneválra idén…

Bővebben >>

Dumafüred a Balatonnál

2019-ben is megrendezésre kerül a nagyszerű Dumafüred fesztivál. A Dumaszínház legnépszerűbb előadói lépnek fel 2019 nyarán Balatonfüreden hogy egy 10 napos fesztiválon ismét mosolyt csaljanak az érdeklődők arcára. A helyszín (akárcsak 2018-ban) a balatonfüredi Balaton Szabadidő és Konferencia Központ lesz. Az időpont: 2019. július 19-28. Érdemes előre lefoglalni a jegyeket ugyanis tavaly szinte az összes előadás teltházas volt. Jegy előétel a Dumaszínház honlapján DumaFüred – egy fesztivál, ami jobb mint a reklámja! A Dumafüred 2019 részletes programja:

Bővebben >>