A legegyszerűbb lecsó recept

Ha valami akkor a lecsó biztosan nem tartozik a bonyolult ételek közé. Gyorsan elkészíthető és a végeredmény több mint valószínű finom lesz. Íme a legegyszerűbb lecsó recept. Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma Fél kg paradicsom 1 kg paprika Fél kiskanál só 1/4 kiskanál bors 1 dl olaj Elkészítés: A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és egy lábosban feltesszük a tűzre az olajjal. A paradicsomot kockákra vágjuk (előtte leszedhetjük a héját, de nem kötelező), majd hozzáadjuk a hagymához és fedő nélkül főzzük kb 5 percig. A paprikát kicsumázzuk és eltávolitjuk a magokat és…

Bővebben >>

Jó kis sokhagymás leves recept

Megvettem az összes hagymafélét amit találtam a boltban, az eredmény túlszárnyalta várakozásaimat. Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 1 fej lilahagyma 1 szál póréhagyma 2 db újhagyma 3 db mogyoróhagyma 2 gerezd fokhagyma 0,5 dl olaj 2 db leveskocka 1 csipet só 1 csipet bors 1 kiskanál Vegeta 1 l víz 1 db bagett Elkészítés: A vöröshagymát, lilahagymát apróra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk. A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk és mehet ez is a fazékba. A mogyoróhagymát és a póréhagymát félbe vágjuk majd felcsíkozzuk ➡️ fazék. Kb 1 perc pirítás után mehet rá a…

Bővebben >>

Smoothie receptek a nyári melegre

A sűrű és zamatos smoothie 2010-es években lett igazán népszerű ital mely nagyon hasonlít a turmixra de azért egy kicsit mégiscsak más. Smoothie elkészítése: Az igazán krémes smoothie titka hogy először a gyümölcsöket kell összeturmixolni, majd hozzáadni a folyékony hozzávalókat, ismét mixelni és a végén kerül bele a jég mellyel szintén alaposan össze kell turmixolni. Áfonyás smoothie 1 bögre áfonya 1 kis pohár natúr joghurt 2 dl víz jég Spenótos-banános smoothie 1 bögre friss spenót 1 db banán 2 dl tej jég Dinnyés-limeos smoothie 20 dkg görögdinnye 1 lime leve…

Bővebben >>

Paradicsom leves recept

Egy jó paradicsom leves bármely évszakban fel tudja dobni a családi ebédet, sőt kisgyerekes családoknál kedvcsinálóként kerülhet bele akár betűtészta is. Hozzávalók: 1 liter paradicsomlé 1 fej vöröshagyma 1 csipet só 3 evőkanál cukor 1 kávéskanál őrölt pirospaprika 1 kávéskanál Vegeta vagy 1 zöldségleves kocka 0,5 dl olaj víz egy marék betűtészta Elkészítés: A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és megpirítjuk az olajon. Ha kész tűzről levesszük és belekeverjük a paprikát. Felöntjük a paradicsom lével valamint ízlés szerint vízzel, beletesszük a sót és a cukrot, elkeverjük és mehet vissza a tűzre.…

Bővebben >>