Ha valami akkor a lecsó biztosan nem tartozik a bonyolult ételek közé. Gyorsan elkészíthető és a végeredmény több mint valószínű finom lesz. Íme a legegyszerűbb lecsó recept. Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma Fél kg paradicsom 1 kg paprika Fél kiskanál só 1/4 kiskanál bors 1 dl olaj Elkészítés: A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és egy lábosban feltesszük a tűzre az olajjal. A paradicsomot kockákra vágjuk (előtte leszedhetjük a héját, de nem kötelező), majd hozzáadjuk a hagymához és fedő nélkül főzzük kb 5 percig. A paprikát kicsumázzuk és eltávolitjuk a magokat és…
Bővebben >>Kategória: Receptek
Legyen az egy könnyű nyári vacsora, vagy egy hagyományos vasárnapi ebéd nálunk jó eséllyel megtalálod az általad keresett receptet.
Jó kis sokhagymás leves recept
Megvettem az összes hagymafélét amit találtam a boltban, az eredmény túlszárnyalta várakozásaimat. Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 1 fej lilahagyma 1 szál póréhagyma 2 db újhagyma 3 db mogyoróhagyma 2 gerezd fokhagyma 0,5 dl olaj 2 db leveskocka 1 csipet só 1 csipet bors 1 kiskanál Vegeta 1 l víz 1 db bagett Elkészítés: A vöröshagymát, lilahagymát apróra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk. A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk és mehet ez is a fazékba. A mogyoróhagymát és a póréhagymát félbe vágjuk majd felcsíkozzuk ➡️ fazék. Kb 1 perc pirítás után mehet rá a…
Bővebben >>Smoothie receptek a nyári melegre
A sűrű és zamatos smoothie 2010-es években lett igazán népszerű ital mely nagyon hasonlít a turmixra de azért egy kicsit mégiscsak más. Smoothie elkészítése: Az igazán krémes smoothie titka hogy először a gyümölcsöket kell összeturmixolni, majd hozzáadni a folyékony hozzávalókat, ismét mixelni és a végén kerül bele a jég mellyel szintén alaposan össze kell turmixolni. Áfonyás smoothie 1 bögre áfonya 1 kis pohár natúr joghurt 2 dl víz jég Spenótos-banános smoothie 1 bögre friss spenót 1 db banán 2 dl tej jég Dinnyés-limeos smoothie 20 dkg görögdinnye 1 lime leve…
Bővebben >>Paradicsom leves recept
Egy jó paradicsom leves bármely évszakban fel tudja dobni a családi ebédet, sőt kisgyerekes családoknál kedvcsinálóként kerülhet bele akár betűtészta is. Hozzávalók: 1 liter paradicsomlé 1 fej vöröshagyma 1 csipet só 3 evőkanál cukor 1 kávéskanál őrölt pirospaprika 1 kávéskanál Vegeta vagy 1 zöldségleves kocka 0,5 dl olaj víz egy marék betűtészta Elkészítés: A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és megpirítjuk az olajon. Ha kész tűzről levesszük és belekeverjük a paprikát. Felöntjük a paradicsom lével valamint ízlés szerint vízzel, beletesszük a sót és a cukrot, elkeverjük és mehet vissza a tűzre.…
Bővebben >>