Rakott Bolognai recept

Imádom a tésztás ételeket, meg a sütőben sült dolgokat is így néhány éve gondoltam egyet és összekombináltam. Persze nem én találtam fel a spanyolviaszt de hangsúlyozom ez még azelőtt volt mielőtt az internetet elárasztotta a receptőrület…

Hozzávalók:

  • Fél kg darált hús
  • 3 fej hagyma
  • 2 üveg Bolognai szósz 🙂
  • Fél dl olaj
  • 500 g csavart makaróni tészta (jó a fusilli is)
  • 20 dkg sajt (trappista vagy edami)
  • Só és bors ízlés szerint
  • Kb 2 dl víz

Elkészítés:

Csináltam már úgy is hogy nem főztem meg előre a tésztát, úgy egy kicsit hígabbra kell készíteni a Bolognai szószt, de ez most nem az a verzió

  1. Feltesszük főni a tésztát vegetás vízben, mire elkészül jó eséllyel a szószunk is meg lesz.
  2. A hagymát apróra vágjuk és kicsit lepirítjuk
  3. Radobjuk a darált húst, ezt is lepirítjuk
  4. Mehet rá a Bolognai szósz, majd az üvegeket 1-1 deci vízzel öblítsük ki és ez is mehet a húsra
  5. Egy jénait kenjünk ki vajjal, tegyük bele a tésztát
  6. Öntsük rá a szószt és finoman keverjük át hogy mindenhova jusson
  7. Kedvenc sajtunkat reszeljük bőségesen a tetejére és mehet is be a sütőbe
  8. Mivel mindent megfőztünk előre így csak a sajtot kell ráolvasztani/sütni

Sütőtől függően kb 180 fokon 15-20 perc alatt el is készül, de ne vedd szentírásnak, jobb ha 10 perc után már elkezded nézegetni.

Jó étvágyat hozzá 😉

Ha tetszett a recept látogass el 👉 Nagy Receptes Csoportunkba ahol naponta új receptekkel jelentkezünk 👊

Kapcsolódó cikkek