Volt olyan szavazókör ahol senki nem ment el szavazni

Az újbudai 115-ös szavazókörben 1374 név szerepelt a névjegyzékben viszont senki nem adott le szavazatot. A Nemzeti Választási Iroda szerint az adatok rendben vannak, tényleg senki nem ment el szavazni abban a szavazókörben. A fent említett szavazókörhöz egyébként egy munkásszálló tartozik a Csurgói út és a Fehérvári út kereszteződésénél ahová főképp külföldi állampolgárok vannak bejelentve ideiglenes lakcímre.

Bővebben >>

Továbbra is magas a részvétel a 2019-es önkormányzati választásokon

Már az első órában megdőlt az eddigi részvételi arány rekord, de a tendencia folytatódott ezután is. A 9 óriási adatok alapján a szavazásra jogosult választópolgárok 7,20%-a járult az urnákhoz szemben az 5 évvel ezelőtti 6,97%-al. Továbbra is az országos részvételi arány felett van Gyömrő ahol reggel 9 óráig már a választásra jogosultak 9,41%-a (1386 fő) adta le szavazatát.

Bővebben >>

Választás 2019: rekord részvétel az első órában

Magyarországon immáron 8. alkalommal rendeznek önkormányzati választásokat a rendszerváltás óta. Polgármesterjelöltekre, megyei önkormányzati és települési képviselő-testületi képviselőjelöltekre szavazhatunk ma. 2019. október 13-án reggel 6-kor nyitottak a szavazókörök. A hírek szerint az első órában reggel 6 és 7 óra között máris megdőlt az eddigi részvételi rekord. Az 1,12%-os részvételi arány 89867 választásra jogosult polgár leadott szavazatát jelenti. Soha ennyien nem járultak még az urnákhoz Magyarországon az első órában. Gyömrőn ez az arány magasabb mint az országos átlag 1,39%. Az 14722 választásra jogosult gyömrői lakosból 204-en már leadták szavazataikat reggel 7 óráig.

Bővebben >>

Forgalmi rend változás az M4-es Üllő-Gyömrő csomópontjánál

Néhány nap múlva változni fog az M4-es út forgalmi rendje. 2019. október 22-től csak az Üllő felőli körforgalomból lehet felhajtani az M4-es útra illetve lehajtani arról. Mindkét sávon haladhat majd a forgalom a lámpás sávkorlátozás megszüntetése után Üllőn a Gyömrői úton. Ezen forgalmi rend változások várhatóan érvényben maradnak majd egészen az Üllő-Albertirsa szakasz befejezéséig és átadásáig.

Bővebben >>

Már Buda is fokozottan fertőzött sertéspestissel

A Nébih frissített sertéspestis térképén (kiemelt kép fent) látszik hogy egész Budát valamint az agglomeráció teljes dunántúli területét (a képen lilával) szigorúan korlátozott területté nyilvánították. Az újonnan kijelölt terület központjában Budakesziben földbe ásott tömegsírokban ássák el a tetemeket. A most kijelölt szigorúan korlátozott terület az országos főállatorvos által februárban hozott szabályok szerint komoly terheket és kötelezettséget ró ki az otthon sertést tartókra. Úgy mint: moslékkal etetés állomány kiírtást von maga után dupla kerítés kell a szabadon tartott állatok köré és hamarosan kötelező lehet az otthoni kéz és lábfertőtlenítő az érintett…

Bővebben >>

Banki adategyeztetés utolsó határidő

Nyár elején a csapból is ez folyt hogy adatainkat egyeztetni kell a bankunkal különben nem tudjuk használni a számlánkat. A június 26.-i határidőt később kitolták október 31-re, de ez már tényleg a végső dátum. Ha eddig nem tetted meg akkor gyorsan végezd el az adategyeztetést mert november elsején kellemetlen meglepetés érhet. Október 31-ig teljeskörű ügyfél-átvilágításon kell átesnie a bankszámlával, illetve önkéntes pénztári, befektetési szolgáltatói vagy életbiztosítási szerződéssel rendelkező ügyfeleknek Írja az MNB

Bővebben >>

Egy egész parlagi sas-családot mérgeztek meg

Lakossági bejelentés érkezett augusztus közepén a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósághoz miszerint állatmérgezés történt. A Békés megyei természetvédelmi őr a helyszínen 2 felnőtt és 2 nemrég kirepült parlagi sast talált melyek természetvédelmi értéke eléri a 4 millió forintot. A szakértők szerint ilyen mértékű pusztulást csak méreg okozhat ezért a helyszínt az MME Méreg- és Tetemkereső Kutyás Egysége vizsgálta át a rendőrség közreműködésével. Valószínűleg kifejezetten a sas-családot vették célba az elkövetők ugyanis több mergezéshez használt csalétkeket is találtak a sasok fészkének közelében.

Bővebben >>

Egyre kilátástalanabb helyzetben az “albérlő-generáció”

Igen, manapság így szokás hívni azokat a 30-es, 40-es éveiben járó embereket akik hosszú évek óta albérletben laknak és a megnövekedett ingatlan árak miatt kevés esélyük van arra hogy saját házuk lakásuk legyen. Hiába dolgozik valaki becsülettel évek óta, hiába próbál eltenni némi pénzt keresetéből minden egyes hónapban hogy egyszer talán saját ingatlana legyen ugyanis a néhány éve hirtelen megugrott és azóta folyamatosan növekvő ingatlan árak miatt nem sok esélye van álmai megvalósítására. Persze jó dolog a CSOK meg a babaváró hitel és társai de végső soron ezeknek is nagy…

Bővebben >>

Egy pénztáros lebetegedett ezért nem volt nyitva jegypénztár a Keletiben vasárnap éjjel

Vasárnap estétől hétfő hajnalig egyetlen jegypénztár sem volt nyitva a Keleti pályaudvaron mivel egy pénztáros lebetegedett. A MÁV szerint ez egy egyszeri eset és nem a munkerőhiány miatt alakult ki ez a helyzet, hanem mert az éjszakai pénztárost nem tudták ilyen rövid időn belül pótolni. Korábban a Nyugati pályaudvaron is korlátozták a pénztárak nyitvatartását letszámhiányra hivatkozva. Augusztusban mintegy 30 vonatot kellett törölni személyzet hiány miatt. Egyes vélemények szerint a MÁV-nál tapasztalható vasutas hiány kezd a szolgaltatas színvonalának rovására menni.

Bővebben >>