Tészta krémes vargánya gombás szósszal recept

A vargánya nem olcsó mulatság de sokak szerint az erdő összes zamata megtalalható az ízében. Az alábbi receptet egy – a svájci hegyek közt fekvő – kicsi falucska egyik éttermében lestem el és fotóztam le. Az étlapon napi ajánlatként az alábbi néven szerepelt: Teigwaren mit frischen Steinpilzen a la creme Tészta krémes vargánya gombás szósszal Hozzávalók (2 adag): Egy jó marék vargánya csíkokra vágva 1 csipet Vegeta 1 evőkanál apróra vágott lilahagyma 1 dl tejszín 1 teáskanál aprított petrezselyem Bors ízlés szerint Ha a hozzávalók elő vannak készítve az egész…

Bővebben >>

3 szuper nyári koktél recept

A nyári forróságban nagyon jól tud esni egy finom koktél. Íme 3 egyszerű ám mégis nagyszerű alkoholos frissítő koktél recept. Paloma koktél 4 cl tequila 1 dl grapefruit lé 1 dl szóda folyékony édesítő ízlés szerint French 75 koktél 3 cl gin 2 dl pezsgő 1/4 citrom leve 4-5 citrom karika folyékony édesítő ízlés szerint Tom Collins 5 cl vodka 1,5 dl szóda fél citrom vagy lime leve

Bővebben >>

A legegyszerűbb lecsó recept

Ha valami akkor a lecsó biztosan nem tartozik a bonyolult ételek közé. Gyorsan elkészíthető és a végeredmény több mint valószínű finom lesz. Íme a legegyszerűbb lecsó recept. Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma Fél kg paradicsom 1 kg paprika Fél kiskanál só 1/4 kiskanál bors 1 dl olaj Elkészítés: A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és egy lábosban feltesszük a tűzre az olajjal. A paradicsomot kockákra vágjuk (előtte leszedhetjük a héját, de nem kötelező), majd hozzáadjuk a hagymához és fedő nélkül főzzük kb 5 percig. A paprikát kicsumázzuk és eltávolitjuk a magokat és…

Bővebben >>

Paradicsom leves recept

Egy jó paradicsom leves bármely évszakban fel tudja dobni a családi ebédet, sőt kisgyerekes családoknál kedvcsinálóként kerülhet bele akár betűtészta is. Hozzávalók: 1 liter paradicsomlé 1 fej vöröshagyma 1 csipet só 3 evőkanál cukor 1 kávéskanál őrölt pirospaprika 1 kávéskanál Vegeta vagy 1 zöldségleves kocka 0,5 dl olaj víz egy marék betűtészta Elkészítés: A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és megpirítjuk az olajon. Ha kész tűzről levesszük és belekeverjük a paprikát. Felöntjük a paradicsom lével valamint ízlés szerint vízzel, beletesszük a sót és a cukrot, elkeverjük és mehet vissza a tűzre.…

Bővebben >>