Egyszerű cukkini fasírt recept

A cukkini fasírt egy laza salátával akár ebédként is megállja a helyét, de ez egy tipikusan olyan étel melyből bármely napszakban falatozhatunk akár futólag is mikor épp a konyhánkban járunk. A recept alján angol nyelvű videós instrukciókat is találsz egy évekkel ezelőtt indított (aztán néhány tucat recept-videó után annyiban is maradt) angol nyelvű YouTube csatornámról. Hozzávalók: 5 kis db cukkini 3 db burgonya 4 gerezd fokhagyma 2 db tojás só ízlés szerint bors ízlés szerint kb. 1 bögre finomliszt Elkészítés: A krumplit megpucoljuk majd a cukkinikkel együtt egy nagy lyukú reszelőn egy tésztaszűrőbe reszeljük,…

Bővebben >>

Húsvéti recept ajánló

A húsvéti ételekről van szó az emberek nagy többségének a sonka és a tojás ugrik be először. Nem véletlenül hiszen ezen ételek hosszú ideje elválaszthatatlan kellékei a húsvéti időszaknak. Egyszerű tojáskrém recept Amire szükség lesz hozzá: 6 db  tojás 1 kisebb fej lila hagyma 1/2 csokor snidling 5 ek joghurt 1 ek mustár 1 ek majonéz só bors Így készítsd el: A tojásokat főzd keményre (10-12 perc), majd pucold meg és reszeld egy tálba Vágd apróra a lilahagymát és a snidlinget majd add a tojáshoz Ezután mehet rá a joghurt valamint…

Bővebben >>

Rakott Bolognai recept

Imádom a tésztás ételeket, meg a sütőben sült dolgokat is így néhány éve gondoltam egyet és összekombináltam. Persze nem én találtam fel a spanyolviaszt de hangsúlyozom ez még azelőtt volt mielőtt az internetet elárasztotta a receptőrület… Hozzávalók: Fél kg darált hús 3 fej hagyma 2 üveg Bolognai szósz 🙂 Fél dl olaj 500 g csavart makaróni tészta (jó a fusilli is) 20 dkg sajt (trappista vagy edami) Só és bors ízlés szerint Kb 2 dl víz Elkészítés: Csináltam már úgy is hogy nem főztem meg előre a tésztát, úgy egy…

Bővebben >>

Tészta krémes vargánya gombás szósszal recept

A vargánya nem olcsó mulatság de sokak szerint az erdő összes zamata megtalalható az ízében. Az alábbi receptet egy – a svájci hegyek közt fekvő – kicsi falucska egyik éttermében lestem el és fotóztam le. Az étlapon napi ajánlatként az alábbi néven szerepelt: Teigwaren mit frischen Steinpilzen a la creme Tészta krémes vargánya gombás szósszal Hozzávalók (2 adag): Egy jó marék vargánya csíkokra vágva 1 csipet Vegeta 1 evőkanál apróra vágott lilahagyma 1 dl tejszín 1 teáskanál aprított petrezselyem Bors ízlés szerint Ha a hozzávalók elő vannak készítve az egész…

Bővebben >>

3 szuper nyári koktél recept

A nyári forróságban nagyon jól tud esni egy finom koktél. Íme 3 egyszerű ám mégis nagyszerű alkoholos frissítő koktél recept. Paloma koktél 4 cl tequila 1 dl grapefruit lé 1 dl szóda folyékony édesítő ízlés szerint French 75 koktél 3 cl gin 2 dl pezsgő 1/4 citrom leve 4-5 citrom karika folyékony édesítő ízlés szerint Tom Collins 5 cl vodka 1,5 dl szóda fél citrom vagy lime leve

Bővebben >>

A legegyszerűbb lecsó recept

Ha valami akkor a lecsó biztosan nem tartozik a bonyolult ételek közé. Gyorsan elkészíthető és a végeredmény több mint valószínű finom lesz. Íme a legegyszerűbb lecsó recept. Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma Fél kg paradicsom 1 kg paprika Fél kiskanál só 1/4 kiskanál bors 1 dl olaj Elkészítés: A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és egy lábosban feltesszük a tűzre az olajjal. A paradicsomot kockákra vágjuk (előtte leszedhetjük a héját, de nem kötelező), majd hozzáadjuk a hagymához és fedő nélkül főzzük kb 5 percig. A paprikát kicsumázzuk és eltávolitjuk a magokat és…

Bővebben >>

Paradicsom leves recept

Egy jó paradicsom leves bármely évszakban fel tudja dobni a családi ebédet, sőt kisgyerekes családoknál kedvcsinálóként kerülhet bele akár betűtészta is. Hozzávalók: 1 liter paradicsomlé 1 fej vöröshagyma 1 csipet só 3 evőkanál cukor 1 kávéskanál őrölt pirospaprika 1 kávéskanál Vegeta vagy 1 zöldségleves kocka 0,5 dl olaj víz egy marék betűtészta Elkészítés: A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és megpirítjuk az olajon. Ha kész tűzről levesszük és belekeverjük a paprikát. Felöntjük a paradicsom lével valamint ízlés szerint vízzel, beletesszük a sót és a cukrot, elkeverjük és mehet vissza a tűzre.…

Bővebben >>