Ha valami akkor a lecsó biztosan nem tartozik a bonyolult ételek közé. Gyorsan elkészíthető és a végeredmény több mint valószínű finom lesz.
Íme a legegyszerűbb lecsó recept.
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- Fél kg paradicsom
- 1 kg paprika
- Fél kiskanál só
- 1/4 kiskanál bors
- 1 dl olaj
Elkészítés:
- A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és egy lábosban feltesszük a tűzre az olajjal.
- A paradicsomot kockákra vágjuk (előtte leszedhetjük a héját, de nem kötelező), majd hozzáadjuk a hagymához és fedő nélkül főzzük kb 5 percig.
- A paprikát kicsumázzuk és eltávolitjuk a magokat és az ereket majd csíkokra vágjuk és bedobjuk a fazékba.
- Sózzuk, borsozzuk és kb 10 perc alatt puhára főzzük. Ezután el is készült a lecsónk.
Én szóltam hogy nagyon egyszerű a recept 😉
Találhatjuk főtt rizssel, de akár bele is főzhetjük. A lecsónak egyébként rengeteg variációja van, tehetünk bele tojást, füstölt kolbászt, szalonnát, csípős paprika karikákat de akár padlizsánt vagy cukkinit is, mindenki saját ízlése variálhatja.
Jó étvágyat!