Jó kis sokhagymás leves recept

Megvettem az összes hagymafélét amit találtam a boltban, az eredmény túlszárnyalta várakozásaimat.

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 db újhagyma
  • 3 db mogyoróhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olaj
  • 2 db leveskocka
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 kiskanál Vegeta
  • 1 l víz
  • 1 db bagett

Elkészítés:

  1. A vöröshagymát, lilahagymát apróra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk. A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk és mehet ez is a fazékba.
  2. A mogyoróhagymát és a póréhagymát félbe vágjuk majd felcsíkozzuk ➡️ fazék. Kb 1 perc pirítás után mehet rá a víz.
  3. Megfűszerezzük (só, bors, Vegeta) és hozzáadjuk a leveskockákat.
  4. Az újhagymát karikákra vágjuk, beledobjuk ezt is a fazékba.
  5. Egyet rottyan és már kész is a hagymaleves.
  6. Én pirított bagett szeletekkel találtam. Piríthatod sütőben, de akár kenyérpirítóban is.

Jó étvágyat.

Kapcsolódó cikkek