Imádom a tésztás ételeket, meg a sütőben sült dolgokat is így néhány éve gondoltam egyet és összekombináltam. Persze nem én találtam fel a spanyolviaszt de hangsúlyozom ez még azelőtt volt mielőtt az internetet elárasztotta a receptőrület… Hozzávalók: Fél kg darált hús 3 fej hagyma 2 üveg Bolognai szósz 🙂 Fél dl olaj 500 g csavart makaróni tészta (jó a fusilli is) 20 dkg sajt (trappista vagy edami) Só és bors ízlés szerint Kb 2 dl víz Elkészítés: Csináltam már úgy is hogy nem főztem meg előre a tésztát, úgy egy…
Bővebben >>Címke: Egyszerű recept
Betáraztál lisztből? Íme néhány recept hogy ne maradjon a nyakadon
A koronavírus-pánik következtében rengeteg embert elkapott a bevásárlási láz. A tartós élelmiszerek mellett elsősorban a liszt fogy a legjobban a boltok polcairól. Íme néhány recept arra az esetre ha betáraztál lisztből es feltett szándékod hogy el is használd: Pizza recept Hozzávalók: 40 dkg liszt 5 dkg élesztő 1 kávéskanál só 1 kávéskanál cukor 2 ek olaj víz Ez egy nagyon egyszerű pizzatészta recept, még futtatni sem kell az élesztőt. A hozzávalókat egy tálba tesszük és összedolgozzuk kb 2,5 dl langyos vízzel (fokozatosan öntsd hozzá). Lisztezett felületen nyújtsd ki (én speciál…
Bővebben >>Ínycsiklandó tükörtojás ötlet
A minap botlottam ismét bele ebbe több éve netre felkerült képbe. Ötletes formája a tükörtojás elkészítésének. Hozzávalók: Néhány tojás Kaliforniai paprika Kis olaj Némi zöldfűszer dekorációnak
Bővebben >>Unod már a cérnametéltet? Dobd fel kockalevesed!
Biztosan sokszor vagy Te is úgy ebben a rohanó világban hogy ha levesről van szó fogsz 2-3 leveskockát, forralás aztán mehet bele a tészta és pár perc múlva kész is. De ha meguntad a tésztát íme egy egyszerű trükk mellyel feldobhatod gyors levesed. Végy néhány szál újhagymát meg egy kis metélőhagymát. Az újhagymát vágd maximum 1 centis darabokra a metélőhagymát pedig aprítsd fel apróra. Mikor kész a leves tálaláskor dobj a tányérba egy marék újhagymát és a tetejét szórd meg metélőhagymával. Hozzávalók: 2-3 leveskocka 1-1,5 liter víz Só és bors…
Bővebben >>A legegyszerűbb lecsó recept
Ha valami akkor a lecsó biztosan nem tartozik a bonyolult ételek közé. Gyorsan elkészíthető és a végeredmény több mint valószínű finom lesz. Íme a legegyszerűbb lecsó recept. Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma Fél kg paradicsom 1 kg paprika Fél kiskanál só 1/4 kiskanál bors 1 dl olaj Elkészítés: A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és egy lábosban feltesszük a tűzre az olajjal. A paradicsomot kockákra vágjuk (előtte leszedhetjük a héját, de nem kötelező), majd hozzáadjuk a hagymához és fedő nélkül főzzük kb 5 percig. A paprikát kicsumázzuk és eltávolitjuk a magokat és…
Bővebben >>Jó kis sokhagymás leves recept
Megvettem az összes hagymafélét amit találtam a boltban, az eredmény túlszárnyalta várakozásaimat. Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 1 fej lilahagyma 1 szál póréhagyma 2 db újhagyma 3 db mogyoróhagyma 2 gerezd fokhagyma 0,5 dl olaj 2 db leveskocka 1 csipet só 1 csipet bors 1 kiskanál Vegeta 1 l víz 1 db bagett Elkészítés: A vöröshagymát, lilahagymát apróra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk. A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk és mehet ez is a fazékba. A mogyoróhagymát és a póréhagymát félbe vágjuk majd felcsíkozzuk ➡️ fazék. Kb 1 perc pirítás után mehet rá a…
Bővebben >>Smoothie receptek a nyári melegre
A sűrű és zamatos smoothie 2010-es években lett igazán népszerű ital mely nagyon hasonlít a turmixra de azért egy kicsit mégiscsak más. Smoothie elkészítése: Az igazán krémes smoothie titka hogy először a gyümölcsöket kell összeturmixolni, majd hozzáadni a folyékony hozzávalókat, ismét mixelni és a végén kerül bele a jég mellyel szintén alaposan össze kell turmixolni. Áfonyás smoothie 1 bögre áfonya 1 kis pohár natúr joghurt 2 dl víz jég Spenótos-banános smoothie 1 bögre friss spenót 1 db banán 2 dl tej jég Dinnyés-limeos smoothie 20 dkg görögdinnye 1 lime leve…
Bővebben >>Paradicsom leves recept
Egy jó paradicsom leves bármely évszakban fel tudja dobni a családi ebédet, sőt kisgyerekes családoknál kedvcsinálóként kerülhet bele akár betűtészta is. Hozzávalók: 1 liter paradicsomlé 1 fej vöröshagyma 1 csipet só 3 evőkanál cukor 1 kávéskanál őrölt pirospaprika 1 kávéskanál Vegeta vagy 1 zöldségleves kocka 0,5 dl olaj víz egy marék betűtészta Elkészítés: A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és megpirítjuk az olajon. Ha kész tűzről levesszük és belekeverjük a paprikát. Felöntjük a paradicsom lével valamint ízlés szerint vízzel, beletesszük a sót és a cukrot, elkeverjük és mehet vissza a tűzre.…
Bővebben >>