Imádom a tésztás ételeket, meg a sütőben sült dolgokat is így néhány éve gondoltam egyet és összekombináltam. Persze nem én találtam fel a spanyolviaszt de hangsúlyozom ez még azelőtt volt mielőtt az internetet elárasztotta a receptőrület…
Hozzávalók:
- Fél kg darált hús
- 3 fej hagyma
- 2 üveg Bolognai szósz 🙂
- Fél dl olaj
- 500 g csavart makaróni tészta (jó a fusilli is)
- 20 dkg sajt (trappista vagy edami)
- Só és bors ízlés szerint
- Kb 2 dl víz
Elkészítés:
Csináltam már úgy is hogy nem főztem meg előre a tésztát, úgy egy kicsit hígabbra kell készíteni a Bolognai szószt, de ez most nem az a verzió
- Feltesszük főni a tésztát vegetás vízben, mire elkészül jó eséllyel a szószunk is meg lesz.
- A hagymát apróra vágjuk és kicsit lepirítjuk
- Radobjuk a darált húst, ezt is lepirítjuk
- Mehet rá a Bolognai szósz, majd az üvegeket 1-1 deci vízzel öblítsük ki és ez is mehet a húsra
- Egy jénait kenjünk ki vajjal, tegyük bele a tésztát
- Öntsük rá a szószt és finoman keverjük át hogy mindenhova jusson
- Kedvenc sajtunkat reszeljük bőségesen a tetejére és mehet is be a sütőbe
- Mivel mindent megfőztünk előre így csak a sajtot kell ráolvasztani/sütni
Sütőtől függően kb 180 fokon 15-20 perc alatt el is készül, de ne vedd szentírásnak, jobb ha 10 perc után már elkezded nézegetni.
Jó étvágyat hozzá 😉
Ha tetszett a recept látogass el 👉 Nagy Receptes Csoportunkba ahol naponta új receptekkel jelentkezünk 👊