Vajon Mende is Gyömrő sorsára jut?

Új lakópark épül Mendén, a lakások értékesítése a napokban kezdődik meg.

A két lakásos ikerháztól kezdve a 9 lakásos társasházig különböző lakás típusok közül lehet választani. A lakópark weboldalán parkot, játszóteret és közösségi tereket ígérnek viszont óvodáról, iskoláról vagy orvosi rendelőről egy szó sem esik.

Hét Domb Lakópark Mende

A tervek alapján első ütemben majdnem 100 lakás épül meg, de a további felparcellázott területekből arra lehet következtetni hogy további legalább 100-150 lakás épül majd a területen. Mivel legtöbb esetben lakásonként valószínűleg minimum 2 ember költözik majd be, nem nehéz kiszámolni hogy körülbelül 400-500 fővel fog gyarapodni a falu lakossága. És mivel valószínűsíthető hogy az új lakók nagy része valamilyen CSOK-ot vagy babaváró hitelt vesz majd igénybe ez a szám néhány éven belül a duplájára is nőhet.

Jogosan merül fel a kérdés, elbír-e további több száz vagy esetleg ezer embert a 31-es út? Arról nem is beszélve hogy a mendei infrastruktúra fel van e készülve erre a jelentős létszám növekedésre?

Emlékezzünk vissza mi zajlott (és jelenleg is zajlik) Gyömrőn. Végeláthatatlan sorok az orvosnál és a postán, parkolási problémák, bölcsődei és óvodai helyek hiánya, Facebook szájkarate a régi és az új lakosok között…

Gyömrőn manapság nagyon sokan adnak hangot (jogosan) különböző Facebook csoportokban annak hogy szép és jó hogy így megszaporodott a város lakossága de kár hogy a különböző helyi intézményeket nem fejlesztették ehhez mérten.

Vajon Mendére is ez vár néhány éven belül?

Kapcsolódó cikkek