Kovászos uborka az igazi magyar ‘gyógyszer’

Méltatlanul keveset fogyasztunk ebből a remek savanyúságból pedig jót tesz szervezetünknek, sőt tanulmányok igazolják hogy hatással van a lelki vilagunkra is.

Néhány hónapja olvastam egy cikket miszerint egy tanulmányban a szorongás valamint a neuroticizmus elleni hatásait vizsgálták és egyértelműen bebizonyosították hogy ezek csökkenthetők kovászos uborka fogyasztásával.

A magyarázat: mivel az erjesztett ételek az emésztőrendszer számára nagyon hasznos probiotikumokat tartalmaznak és – bár nem teljesen tisztázott a köztük lévő kapcsolat de – a tudósok úgy vélik az egészséges emésztőrendszer összefüggésben áll az agy különböző funkcióival mint az idegesség, a szorongás vagy a félelem feldolgozása.

Összegezve ha ilyen vagy ehhez hasonló mentális problémáid vannak próbáld ki a rendszeres kovászos uborka fogyasztást, veszteni valód nincs.

Emellett a már korábban említett probiotikumok jó hatással vannak immunrendszered erősítésére is, ez különösen jól jöhet így kora ősszel amikor a tél közeledtével szervezetünknek lassan el kell kezdeni harcolni a különböző náthás, influenzás megbetegedések ellen.

Kapcsolódó cikkek