Visszatért a YouTube-ra a legnépszerűbb magyar csatorna

Az ok nem meglepő módon anyagi, úgy néz ki nem vált be számukra a YouTube-tól való elszakadás.

Idén áprilisban döntött úgy – az akkor már 948 milliós megtekintéssel rendelkező – Kerekmese YouTube csatorna alapítója Tavaszi László informatikus és felesége, Vass Mónika grafikus hogy elhagyják a platformot és weboldalukon folytatják.

A jelek szerint nem lett sikeres az ötlet, ugyanis pár hete visszaköltöztek a YouTube-ra, újra elérhető az összes videójuk, amelyeket korábban privátra állítottak. 

Azóta már az 1 milliárdos össznézettséget is átlépték videóik melyek közül a legnépszerűbb “Számoló dal (1-től 10-ig)” már több mint 35 millió megtekintésnél jár.

Összehasonlításképpen a nézettségi lista második helyén álló Magneoton 754 millió, a Pamkutya csatorna 413 millió, a Videómánia csatorna pedig 336 millió összesített nézettséggel bír.

A PCWorld információ szerint a Kerekmese csatorna korábban havi 10-15 millió megtekintéssel évi 20-25 millió forintnyi adózott bevételt ért el.

Az idén bevezetett elsősorban gyerektartalmakat érintő reklámokkal kapcsolatos változtatások miatt vonult le a házaspár a YouTube-ról, de a korábbi 10-15 milliós havi megtekintésük vissza is esett a tizedére és ezen az sem segített hogy több videót készítettek.

Az utóbbi időben már a havi 1 milliós összmegtekintést sem érték el videóik így végül úgy döntöttek ismét elérhetővé teszik azokat a YouTube-on.

Kapcsolódó cikkek