Lássuk hogy állnak a pártok a decemberi közvélemény-kutatásokon

Most hogy szinte az összes közvélemény kutató cég közzétette decemberben mért eredményeit a pártok támogatottságával kapcsolatban itt az ideje egy kis összefoglalónak.

12.12

  • A Závecz Research kezdte a sort mely szerint félmillió szavazót vesztett a Fidesz az utóbbi időszakban.

12.16.

  • A Medián a Szájer-ügy számlájára írja hogy gyengült a kormánypárt támogatottsága és ugyanakkor erősödött az ellenzéké.

12.19.

  • Egyértelmű volt hogy a Fidesz-közeli Nézőpont is elkészíti saját közvélemény-kutatását melyben természetesen a kormánypárt népszerűbb mint a baloldal, még ha csak 100 embert is kérdeztek meg.

12.21.

  • Az IDEA Intézet szerint lassan de folyamatosan csökken a Fidesz támogatottsága miközben az ellenzéki tömb már erősebb.

12.23.

Bár nem túl reprezentatív de meg kell említeni még a Honfoglalás 2000 Egyesület (róluk annyit kell tudni hogy Fideszes idős emberek alkotják) utcán végzett közvélemény-kutatását mely szerint Orbán Viktor támogatottsága 70% jelenleg.

Nem tettek jót a kormánypártnak a decemberi történések, melyekből akadt bőven az év utolsó hónapjában. Emlékezzünk csak vissza Demeter Szilárd antiszemita megnyilvánulására valamint annak visszhangjára, vagy Szájer József brüsszeli házibulis történetére, de említhetnénk Deutsch Tamás gestapózását is.

De mindennek tetejében volt itt uniós költségvetési vétó, sőt Orbán Viktor az EU-ból való kilépés előnyeit is igyekezett hangsúlyozni az egyik péntek reggeli Kossuth Rádiós beszélgetésében. Ez utóbbinak erőltetését valószínűleg nem nézték volna jó szemmel az országban ugyanis egy másik december eleji közvélemény-kutatásás eredménye szerint rekordtámogatottsága van az EU-tagságnak Magyarországon.

Mindennek tetejében itt van a járványkezeléssel kapcsolatos folyamatos titkolózás, a feleslegesen elszórt milliárdok, a vétózás alatt felvett többszáz milliárd forintos hitel na meg a folyamatos soros-brüsszel-migráns mantra skandálása, mely lassan egyre több embernek válik unalmassá és nyitja fel a szemét…

Kapcsolódó cikkek