Jelentős bővítés várható a Fekete István Általános Iskolában

Úgy néz ki szépen lassan rendeződni látszik a gyömrői Fekete István Általános Iskola tavaly nyár végén kirobbant kálváriája.

A Monori Tankerület előterjesztéseinek helyt adva Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár és szakmai stábja a héten az alábbi tájékoztatást adta a gyömrői Fekete István Általános Iskola felújításával valamint bővítésével kapcsolatban:

250 fős férőhelybővítést 8 régi tanterem lebontását és újjáépítését, ezen felül 16 új tanterem megépítését, “B” típusú új tornaterem megépítését, új tálalókonyha és étkező megépítését, az alapfokú művészeti(tánc) iskola szabványban rögzített követelményei szerinti további helyiségek megépítését tűzte ki a gyömrői Fekete István Általános Iskola felújításával, bővítésével kapcsolatban.

Remek hír ugyanis ez az előzetes döntés felülmúlja a tavaly őszi ígéreteket.

A bejelentő poszt alatt persze gyorsan felvetődött a téma hogy a gyerekek hol lesznek elhelyezve a bontás/építkezés ideje alatt, Gyenes Levente polgármester erre reagálva azt írta:

Közösen oldjuk meg a Tankerülettel. Városunk is biztosít helyiségeket és a Tanker is gondoskodik átmeneti tantermekről. A lényeg, hogy a városon belül oldjuk meg a gyerekek tanulását az építkezés alatt!

👍

Kapcsolódó cikkek