Hiába a Tottenham nyomás a Liverpool 2 góllal lett BL győztes idén

A meccs előtt valószínűleg nem sokan ellenkeztek volna egy 0-2-es eredményre a Liverpool javára. Viszont az első félidőben látottak alapján a szünetben korántsem állt úgy a helyzet hogy ez az eredmény megszülethet a végére.

A Liverpool már az első percben 11-eshez jutott kezezés miatt melyet a második percben Salah értékesített is. Így a Tottenham szinte az elejétől csak hajszolta az eredményt.

Az első félidő ezután az erős Tottenham nyomás ellenére viszonylag eseménytelenül telt leszámítva hogy a 18. percben egy lengén öltözött hölgy rohant be a pályára akit a biztonságiak egészen a kezdő körig üldöztek majd kivezettek.

A lelkes biztonsági őr aki elkapta a pályára beszaladó hölgyet

A második félidőben a hátrányban lévő londoniak rákapcsoltak, de ezen az estén a Tottenhamnek valahogy semmi sem jött össze, nem tudtak gólt szerezni. Nem úgy a Liverpool aki a csereként beálló Origi révén a 87. percben megadta a kegyelem döfést az ellenfélnek.

Így történt hogy hiába az erős mezőnyfölény és a 90 percen át tartó Tottenham nyomás a 2018-2019-es Bajnokok Ligája kiírás győztese a Liverpool lett. Története során hatodszor értek fel Európa csúcsára: 1977, 1978, 1981, 1984 és 2005 után 2019-ben is.

2019-ben BL győztes a Liverpool

Kapcsolódó cikkek