Pajzsmirigybetegségre utaló különös panaszok

A hajhullás vagy a súllyal kapcsolatos változások nagy valószínűséggel köthetők hormonrendszerünk betegségeihez, azonban vannak olyan panaszok melyeknél nem is gondolnád hogy pajzsmirigybetegségre utalhat.

Íme 3 olyan panasz melyről nem is gondolnád hogy közé lehet a pajzsmirigyhez:

Elképzelhető hogy nem csak a légkondicionáló berendezés miatt alakul ki szemszárazság, meglehet a hogy egy kezdeti pajzsmirigybetegség első jele. Egyébként szemproblémákkal kapcsolatban a pajzsmirigy túlműködéssel járó Basedow-kór kell elsőként említeni.

A pajzsmirigy alulműködés szekrény székrekedést míg a túlműködés hasmenést okozhat. Így ha étkezésünk rendben van és nem is stresszeljük túl életünk de a fenti hasi panaszok mégis rendszeresen jelentkeznek akkor érdemes orvosi segítséggel utána járnunk nem a pajzsmirigyünkel van e probléma.

Kevesen gondolnák de a kezek zsibbadása is utalhat csökkent pajzsmirigy működésre. A Budai Endokrinközpont által végzett számítógépes elemzés alapján a kéz zsibbadása gyakran megelőzi a pajzsmirigybetegség orvosi irodalomban ismert, tipikus tüneteit.

A pajzsmirigy probléma nem játék ha bármi olyat tapasztalsz mely arra utalhat hogy ilyen betegségben szenvedsz azonnal fordulj orvoshoz.

Kapcsolódó cikkek