Még 5-6 évig biztosan nem épül új iskola Gyömrőn

Ma délelőtt tartottak megbeszélést az illetékesek a helyi polgármesteri hivatalban a rendkívül rossz állapotban lévő Fekete István Általános Iskola ügyében.

Néhány hete került fel az internetre egy videó az iskola állapotáról melynek hatására komoly összefogás jött létre az intézmény rendbe tételének ügyében. Több száz segíteni akaró ember csatlakozott ám az iskola sajnos túl rossz állapotban van, hétvégén le kellett állítani a munkálatokat mivel a falban lévő elektromos vezetékek egy része elégett…

A hivatali megbeszélésen a Monori Tankerület igazgatója Hrutkáné Molnár Mónika elmondta hogy az általuk kezelt 48 iskola között a legrosszabbak közt tartják számon a gyömrői Fekete István iskolát. Azt is leszögezte bár feladatuk az iskola állapotának megóvása lenne elsősorban, az elmúlt 3 évben mégis 35 millió forintot költöttek az intézmény felújítására.

Az igazgatónő azt is elmondta

hogy Gyömrő rákerült arra a minisztériumi listára, mely azokat a településeket tartalmazza, ahol rövid időn belül új iskola építése szükséges

Bár Maglód peldájából (ahol a listára kerülés után 6 évvel jutottak el az építési engedélyig) jól látszik hogy ebből 5-6 éven belül egészen biztosan nem lesz új iskola.

A bejegyzés a Gyömrői Signal TV cikke alapján készült, bővebben ezen a linken olvashatsz az elhangzottakról

Kapcsolódó cikkek