Már megint a DTkH…

Nagy felháborodást váltott ki tegnap az Önkormányzat által közölt bejelentés mely szerint a DTkH Kft. az előzetes hírekkel ellentétben mégis lecsökkenti a szelektív és a zöldhulladék elszállítási időpontokat havi 1 alkalomra.

A tegnapi vagyis június 5.-i időpont törléséről csak aznap kaptak tájékoztatást a lakosok ezért gyakorlatilag az egész város szemében állt. Többen is nemtetszésüket fejezték ki az Önkormányzat posztja alatt.

Volt aki szerint (mivel a következő elszállítási időpont ezen szemét típusokra június 19.) 2 hétig kint lesz a szemét a házak előtt mivel olyan gyengék a zsákok hogy jó ha a kivitelt kibírják, de bevinni már nem lehet mert szétszakadnak, mások ismét a szemét díj csökkentését vetették fel.

Előző nap egyébként még úgy volt hogy másnap (június 5.) viszik a szelektívet és a zöldhulladékot is, valószínűleg adminisztrációs baki lehetett mivel az ezzel kapcsolatos bejegyzés azóta eltünt a facebookról.

Sajnos az elmúlt időszakban rengeteg probléma volt a szemétszállítási munkálatokért felelős DTkH Kft-vel.

Tavaly óriási tartozást halmoztak fel a Gyömrői Városüzemeltető Kft-vel szemben, mely később fel is mondta a szerződést velük.

Ezután csökkentették a szelektív zsákok számát:

Most pedig a zöldhulladék valamint a szelektív hulladék elszállítási időpontokat ritkították meg havi egy alkalomra:

RITKULNAK A ZÖLD,- ÉS SZELEKTÍV HULLADÉKSZÁLLÍTÁSI ALKALMAKA DTKH Nonporofit Kft. a házhoz menő zöld-, és szelektív…

Közzétette: Gyömrő Város Önkormányzata – 2020. június 5., péntek

Egy dolog valószínű, amíg ez a szemét-ügyi kérdés még nem oldódik jóval nehezebb lesz felszámolni a város határában lévő illegális szemétlerakókat.

Addig is itt egy alternatíva:

Témába vág:

Érdemes végéigolvasni

Közzétette: Gyömrő.eu – 2020. április 30., csütörtök

Kapcsolódó cikkek