Koronavírus: Ezért ilyen alacsony a mai új fertőzöttek száma

Meglepődve láttam ma reggel hogy milyen alacsony az elmúlt 24 órában hazánkban beazonosított koronavírus fertőzöttek száma, így gondoltam utána járok kicsit.

Kevés teszt

A válaszért nem kellett sokat keresgélni elég volt megnézni az elmúlt 24 órában elvégzett tesztek számát a pandemia.hu oldalon.

Látszik hogy mindössze 3292 elvégzett tesztből jött össze a mai 698-as adat, szemben például a december 24-i (vagyis az ünnepek előtti utolsó napi) 26186 elvégzett tesztel.

Aznap vagyis december 24-én egyébként 3292 új esetet regisztráltak Magyarországon (pont annyit ahány tesztet az elmúlt 24 órában elvégeztek hazánkban).

Még egy érdekes adat a pozitív tesztek aránya a fent említett napokon:

  • December 24. – 12,57%
  • December 27. – 21,2%

A fenti infókból látszik hogy az ünnepek miatt elvégzett jóval kevesebb teszt, valamint a (valószínűleg) lassabb adminisztráció hatására kaptuk ma reggel ezt a roppant bíztató napi fertőzöttekről beszámoló adatot, de ez ne tévesszen meg senkit a helyzet nem javult, sőt a pozitív tesztek aránya akár még aggodalomra is okot adhat és ne felejtsük el a karácsonyi nagybevásárlás valamint az ünnepek hatása csak a következő napokban/hetekben fest majd valós képet arról hogy is áll Magyarországon a koronavírus-járvány.

Kapcsolódó cikkek