Horvátországi nyaralás? Idén olcsóbban foglalhatsz mint tavaly

Érdekes dolog állt elő idén nyáron a horvát turisztikai piacon ugyanis jelenleg olcsóbban lehet szállást foglalni mint tavaly nyáron.

Az ok hogy megnőtt a kínálat ugyanis az idei szezonra több mint 40 ezerrel több vendégágyat regisztráltak Horvátországban mint az előző évben. Mivel a foglalások mennyisége viszont körülbelül akkora mint tavaly így a szállásadók kénytelenek lejjebb vinni áraikat így “versenyezve” a vendégekért. Így állt elő az a helyzet hogy a 2019-es főszezonra akár 20-30 %-al kevesebb árért foglalhatunk szállást mint 2018-ban.

Másik ok hogy a vendéglátók zöme nem alkalmazkodik vendégeik igényeihez, nem fejleszti szálláshelyét és nem bővíti szolgáltatási köreit és azok minőségét sem.

Jellemzően egyébként a felsőkategóriás szálláshelyek idén is többnyire elkeltek, az árzuhanás főképp az aparmanokra, magán szállásokra, kiadó szobákra vonatkozik.

A Horvát Turisztikai Egyesületek szerint a szállásadóknak kellene nagyobb erőfeszítéseket tenniük valamint jobb marketinggel előállni hogy több vendégük legyen és ne kelljen árat csökkenteniük annak érdekében hogy versenyképesek maradjanak. Ezzel szemben a vendéglátók a 25%-os áfát sokallják mely őket sújtja és a munkaerő hiányra panaszkodnak.

Kapcsolódó cikkek