Gyömrő polgármestere élesen kritizálta a Monori tankerületet a konténeriskola miatt

A várakozásokkal ellentétben úgy néz ki mégsem fog elkezdődni idén nyáron a Gyömrői Fekete István Általános Iskola bontása és előreláthatólag a gyerekek csak jövő tanévben a téli szünet környékén tudnak majd átköltözni a Kastélydombon kialakításra kerülő konténeriskolába.

Gyenes Levente logikátlannak és ésszerűtlennek nevezte a Monori tankerület valamint a Fekete Iskola korábbi vezetésének ötletét a konténeriskoláról hiszen kapacitás bővítéssel nem jár majd az iskola újjáépítése így a városnak szüksége lesz a későbbiekben új iskola építésére is.

A polgármester értelmetlennek tartja a koncepciót és szerinte alapból új iskolát kellett volna építeni a konténeriskola helyére a Feketét pedig amennyire lehet fel kellett volna újítani azon körzetes gyerekek számára akik vissza szerettek volna oda térni.

Kezdetben nem volt tervbe véve hogy az önkormányzatnak utakat, közmű csatlakozásokat valamint kerítéseket kell építeni, ezzel szemben lassan minden a gyömrői hivatalra hárul. Mivel a Monori tankerület sem kapacitásban sem pénzben nem rendelkezik elegendővel egy ilyen volumenű fejlesztés kivitelezéséhez.

A városvezető szerint a tankerületnél nem bírnak megbírkózni a feladattal ez a csúszás valódi oka.

A teljes beszélgetés itt nézhető meg.

Kapcsolódó cikkek