Ezekre érdemes odafigyelni otthonunk belső tereinek kialakításánál

Akár új otthonunk építéséről vagy már meglévő átalakításáról legyen is szó, nem árt néhány igen fontos szempontot szem előtt tartanunk.

Legyen kényelmes és praktikus, ugyanis ha csak a szépséget helyezzük előtérbe később még igencsak meg is bánhatjuk azt hogy nem kellő körültekintéssel jártunk el.

Bútorok vásárlásánál vegyük figyelembe az “egyéb” berendezési tárgyakat is.

Mérjünk és írjunk fel mindent már az üzletben történő vásárlás előtt is. Hiába mutatós például egy konyhabútor ha nem fér el rajta a mikro vagy a kávéfőző.

Ki és hogyan fogja használni az adott helyiséget?

A konyhapult magassága például nagyon fontos lehet használója későbbi hátfájásának elkerülése érdekében, de a falra szerelt konyhaszekrények magasságának precíz beállítása is megkönnyítheti életünk a későbbiekben.

Fényforrások fontossága

Érdemes többféle fényforrásról gondoskodni olyan helyiségekben ahol ezekre tényleg nagy szükség van (konyha, fürdő), főleg ha kevés az ablakokon át beszűrődő természetes fény.

Kerüljük a zsúfoltságot!

A kevesebb néha több. A zsúfolt lakás nyomasztó hangulatot araszthat magából mely a közérzetünkre is kihathat ezért amennyire lehet próbáljuk meg elkerülni otthonunk túlzsúfoltságát.

Okosan használjuk fel a rendelkezésre álló tereket

Vagy terjeszkedjünk a plafonig vagy hagyjunk több helyet, de próbáljuk elkerülni a kicsi, hozzáférhetetlen (és ezáltal nehezen takarítható) és kihasználatlan helyeket!

Érdemes jó előre tervezni

Ez lehet a közeljövőben történő gyermekvállalás vagy akár a nyugdíjas éveink is. A későbbi radikális átalakítás elkerülése érdekében érdemes jó előre eltervezni a dolgokat.

Hasonló hasznos cikkekért látogass el az Otthon és kert magazin Facebook oldalára, ha tetszenek a tartalmak lájkolj minket vagy lépj be immáron több mint 10.000 tagot számláló Otthoni ötletbörze csoportunkba

Kapcsolódó cikkek