Balfék szemetelők Gyömrő határában

A múltkori unikornis-lufi történet után újra a közösségi média segített egy Gyömrőt érintő ügy megoldásában.

Ismét egy szeméthegy bukkant fel Gyömrő határában, ám ezúttal az “elkövető” nem volt épp a legalaposabb ugyanis balfék módon névre szóló hivatalos papírokat (konkrétan víz és villanyszámlát) hagyott a szemétkupacban.

Gyömrő polgármestere csütörtök este kérte facebook ismerősei valamint a helyi lakosság segítségét a város csoportjaiban közzétéve néhány képet a szemétkupacról valamint a gyáli hölgy nevére szóló számlákról.

A későbbi beszámoló szerint a megosztásoknak hála 1 óra alatt meg is lett a szemét tulajdonosa akivel már zajlik is az egyeztetés a kupac elszállításáról.

Többen aggályukat fejezték ki a poszt alatt azzal kapcsolatban hogy jogilag megkérdőjelezhető-e valakinek nyilvánosan kiírni a nevét és címét, valamint mi van ha nem is a tulajdonos rakta le a szemetet a város határában.

Nos ha jól emlékszem, a polgármester úgy írta meg bejegyzését mintha valaki csak elvesztette volna a szemetet, persze mindenbe bele lehet kötni, de ez így mégiscsak egy segítségnyújtási szándék volt ahol a becsületes megtaláló szerette volna visszajuttatni a határban talált dolgokat a tulajdonosának…

A másik dolog hogy ha nem is a tulajdonos vitte oda a szemetet várható volt hogy legalább információval tud szolgálni az üggyel kapcsolatban.

Egy szó mint száz, az ominózus bejegyzés körülbelül 1 órán belül el is tűnt a facebookról és a dolog elméletileg meg is oldódott.

Ha a szemetelők nem is rettentek el, ezután egészen biztosan óvatosabbak lesznek az illegálisan lerakott szemétkupacok tartalmával kapcsolatban…

Hasznos lehet:

Kapcsolódó cikkek