A konyha éke – konyhasziget ötletek – csináld magad módra

Manapság nagyon elterjedt a konyhaszigetek használata, ennek részben a divat, részben pedig a funkcionalitás az oka.

Remek dolog mikor van elég hely a konyhában, nem kell túlzsúfolni a konyhaszekrényt és elegendő munkalappal rendelkezünk egy-egy nagyobb fogás elkészítéséhez, a családtagok is be tudnak segíteni az előkészületekbe és nem kell egy egy méteres konyhapult mellett nyomorogni. Erre mindre megoldást nyújthat egy konyhasziget.

Konyhaszigetet lehet vásárolni, csináltatni de akár készíthetünk is házilag, utóbbira néhány példa:

Konyhasziget készítés házilag

A többségük régi asztalból lett átalakítva konyhaszigetté, de van köztük olyan is mely vitrinből vagy komódból.

Azt hiszem ilyet már az IKEA kínálatában is találni (vagy ez is pont egy IKEA-s konyhasziget) mindenesetre ha lapul otthon hasonló kis asztal azt könnyen át lehet alakítani.

Egy régi keskeny nagy asztal melyet kicsit megemeltek, kapott egy polcot meg egy kis fehér festéket és máris kész a konyhasziget.

Ismét egy régi asztal mely kapott egy új munkalapot és polcokat valamint egy ötletes konyharuha tartót. Egyszerű és nagyszerű konyhasziget.

A leleményes tulajdonos előtte/utána képet is készített régi bútordarabja konyhaszigetté válásáról.

Az előzőhöz hasonlóan ez is egy fiókos szekrény volt korábban. Kerekeket és új munkalapot kapott, meg persze a festés és máris egy remek kisméretű konyhasziget lett belőle.

Az egyik oldalon kinyúló nagyobb munkalap lehetővé teszi hogy a régi vitrin ne csak konyhasziget de reggeliző asztal is legyen egyben. Szép munka.

Kapcsolódó cikkek